Category Archives: Indo-European

Русский – 2017-05-08

От Дуолинго:

 

Translate to Русский:

1. Hello.

Correct answers:
Здравствуйте.; Здравствуй.; Привет.

2. Are you busy?

Correct answers:
Вы заняты?; Ты занят?

3. What is your name?

Correct answers:
Как вас зовут?; Как тебя зовут?

4. Excuse me, where is the museum?

Correct answer:
Пожалуйста, где музей?

5. Tell me, do you drink milk?

Correct answers:
Скажи, ты пьёшь молоко?; Скажите, вы пьёте молоко?

->Click here to check your answers!<-

Svenska – 2017-05-08

Från Duolingo:

 

  • Rummet känns kallt. The room feels cold.
  • Vi träffas.We meet.
  • Jag misslyckades.I failed.
  • Jag trivs.I am comfortable.
  • Rummet kyldes ned.The room was cooled.
  • Han andas inte!He is not breathing!
  • Hästar finns inte.Horses do not exist.
  • Jag hoppas att hon är hemma.I hope that she is at home.
  • Projektet misslyckas.The project fails.
  • Hon lyckas alltid.She always succeeds.
  • Något fattas.Something is missing.
  • Han trivs i Stockholm.He feels comfortable in Stockholm.
  • Minns du sången?Do you remember the song?
  • Vi ses!See you!
  • Vi träffas alltid på samma ställe.We always meet in the same place.
  • Allt känns bra.Everything feels fine.
  • Du svettas.You’re sweating.

Cymraeg – 2017-05-02

Match the words in Cymraeg & English:

CymraegEnglish
bacwn soup
cawl toast
cyri yes
hefyd no
mêl too
nac ydw honey
pitsa toys
siocled chocolate
tegannau curry
tost pizza
ydw bacon
Correct answers:
CymraegEnglish
bacwnbacon
cawlsoup
cyricurry
hefydtoo
mêlhoney
nac ydwno
pitsapizza
siocledchocolate
tegannautoys
tosttoast
ydwyes
->Click here to check your answers!<-

हिन्दी / اُردُو‎ – 2017-05-01

Match the columns:

हिन्दीEnglish
यह रही तुम्हारी चाय। Does it taste good?
मेरे पास पहले से ही यह किताब है। Have some tea.
बच्चों के साथ हमें सहनशीलता से पेश आना चाहिए। One must be patient with children.
जरा सी चाय लीजिए। I already have this book.
क्या इसका स्वाद अच्छा है? Here’s your tea.
Correct answers:
हिन्दीEnglish
यह रही तुम्हारी चाय।Here’s your tea.
मेरे पास पहले से ही यह किताब है।I already have this book.
बच्चों के साथ हमें सहनशीलता से पेश आना चाहिए।One must be patient with children.
जरा सी चाय लीजिए।Have some tea.
क्या इसका स्वाद अच्छा है?Does it taste good?
->Click here to check your answers!<-

Cymraeg – 2017-04-10

Match each Cymraeg word with its translation in English:

CymraegEnglish
bara to drink
bwyta vegetables
caws water
cerdded meat
cig to walk
cwrw beer
dŵr to swim
gwneud to do
llysiau to eat
nofio bread
yfed cheese
Correct answers:
CymraegEnglish
barabread
bwytato eat
cawscheese
cerddedto walk
cigmeat
cwrwbeer
dŵrwater
gwneudto do
llysiauvegetables
nofioto swim
yfedto drink
->Click here to check your answers!<-

Français – 2017-01-25

Translate to French:

1. No, THIS is mine.

Correct answer:
Non, ceci est le mien.

2. THAT is yours.

Correct answer:
Cela est le tien.

3. It happens often.

Correct answers:
Cela arrive souvent.; Ça arrive souvent.

4. This contains a candy.

Correct answer:
Ceci contient un bonbon.

5. The one that is in my pocket.

Correct answer:
Celui qui est dans ma poche.

6. The ones that I know.

Correct answer:
Ceux que je connais.

7. Whose ball is this?

Correct answer:
À qui est cette balle?

->Click here to check your answers!<-