Category Archives: [Tests]

Magyar – 2017-11-22

Translate these sentences:

1. Ránézett.

Correct answer:
I glanced at him.

2. Hazamegyünk.

Correct answer:
We are going home.

3. Visszajövök.

Correct answer:
I’m coming back.

4. Egyetértek.

Correct answer:
All right.

5. Levetkőzöm.

Correct answer:
I’m undressing.

6. Döntöttem.

Correct answer:
I have decided.

7. Esik.

Correct answer:
It is raining.

8. Fehér?

Correct answer:
Is it white?

9. Nevess!

Correct answer:
Smile!

10. Jobb.

Correct answer:
That’s better.

->Click here to check your answers!<-

Magyar – 2017-11-05

Match the sentences:

MagyarEnglish
Köszönöm! I’m going to go.
Hiányzol. Hurry up!
Szeretlek. He is drunk.
Indulok. Thank you!
Siess! I miss you.
Lelövöm! He tries.
Részeg. I will shoot him!
Megpróbálja. I love you.
Correct answers:
MagyarEnglish
Köszönöm!Thank you!
Hiányzol.I miss you.
Szeretlek.I love you.
Indulok.I’m going to go.
Siess!Hurry up!
Lelövöm!I will shoot him!
Részeg.He is drunk.
Megpróbálja.He tries.
->Click here to check your answers!<-

Abañe’eng – 2017-11-03

Match the columns:

Abañe’engEnglish
Che kyra puku. I don’t know.
Ykua yvu ha vy’a jahahápe jajuhu. I’m so fat.
Ndaikuaái. We find springs and joy everywhere.
Che ndaikuaai amo karai. With many women, love always comes first.
Ehenói tahachi! You’re really not stupid.
Añetehápe, nde ndaha’éi výra. Call the police!
Amba’apo mymbarendápe. I don’t know who that man is.
Heta kuñápe guarã, mborayhu tenonde va’erã. What do you want to do?
Mba’e rejaposépa? I work at the zoo.
Correct answers:
Abañe’engEnglish
Che kyra puku.I’m so fat.
Ykua yvu ha vy’a jahahápe jajuhu.We find springs and joy everywhere.
Ndaikuaái.I don’t know.
Che ndaikuaai amo karai.I don’t know who that man is.
Ehenói tahachi!Call the police!
Añetehápe, nde ndaha’éi výra.You’re really not stupid.
Amba’apo mymbarendápe.I work at the zoo.
Heta kuñápe guarã, mborayhu tenonde va’erã.With many women, love always comes first.
Mba’e rejaposépa?What do you want to do?
->Click here to check your answers!<-

Čeština – 2017-10-24

Translate to Čeština:

1. I do not know his wife.

Correct answer:
Jeho ženu neznám.

2. I want their old castle.

Correct answer:
Chci jejich starý hrad.

3. He is looking for his kids.

Correct answer:
Hledá svoje děti.

4. You have your cat.

Correct answer:
Máš svoji kočku.

5. I drink my tea.

Correct answer:
Piju svůj čaj.

6. I have my husband.

Correct answer:
Mám svého muže.

7. Frantisek and Katerina like their names.

Correct answer:
František a Kateřina mají rádi svá jména.

8. His wife wants her castle.

Correct answer:
Jeho žena chce svůj hrad.

9. We take care of our kids.

Correct answer:
Staráme se o své děti.

10. I need my wife.

Correct answer:
Svou ženu potřebuju.

->Click here to check your answers!<-

Čeština – 2017-10-07

Translate these sentences:

1. Vaši dívku známe.

Correct answer:
We know your girl.

2. Potřebuju vašeho koně.

Correct answer:
I need your horse.

3. Ten cukr je pro našeho koně.

Correct answer:
That sugar is for our horse.

4. Ta osoba váš stroj neslyší.

Correct answers:
That person does not hear your machine.; That person doesn’t hear your machine.

5. Já vašeho chlapce znám.

Correct answer:
I know your boy.

6. Čeká na naše chlapce nebo na vaše?

Correct answers:
Is she waiting for our boys or for yours?; Is she waiting for our boys or yours?

7. Naše děvče znáte?

Correct answer:
Do you know our girl?

8. Neznám jejich jména.

Correct answers:
I don’t know their names.; I do not know their names.; I don’t know their name.; I do not know their name.

9. Ten osel je jeho.

Correct answer:
The donkey is his.

10. My jsme jejich děti.

Correct answers:
We are their kids.; We are their children.

->Click here to check your answers!<-

Shqip – 2017-10-03

Match the columns in Shqip and English:

Shqip|English

ShqipEnglish
A ka pije të mjaftueshme për festën? Are there enough drinks for the party?
Po, ka shumë gjëra. It is going to be a present from the company.
Jo, dikush duhet të sjellë birrë nga dyqani. My father is 42.
Sa kohë fillon filmi? How old is your father?
Filmi nuk fillon herët. The movie does start at 10pm.
Filmi fillon në orën dhjetë. The movie does not start early.
Cila dhuratë duhet të blej për nënën time? You should not buy those ugly clothes.
Duhet ta blesh atë unazë të bukur për nënën tënde. How much is this car going to cost?
Ju nuk duhet të blini ato rroba të shëmtuara. My father is not very old.
Sa vjeç është babai juaj? No, someone must bring some beer from the store.
Babai im nuk është shumë i vjetër. It is not going to cost anything.
Babai im është dyzet e nëntë vjeç. You should buy that beautiful ring for your mother.
Sa do të kushtojë kjo veturë? What time does the movie start?
Nuk do të kushtojë asgjë. Yes, there is plenty of everything.
Ajo do të jetë dhuratë nga kompania. Which present should I buy for my mother?
Correct answers:
ShqipEnglish
A ka pije të mjaftueshme për festën? Are there enough drinks for the party?
Po, ka shumë gjëra. Yes, there is plenty of everything.
Jo, dikush duhet të sjellë birrë nga dyqani. No, someone must bring some beer from the store.
Sa kohë fillon filmi? What time does the movie start?
Filmi nuk fillon herët. The movie does not start early.
Filmi fillon në orën dhjetë. The movie does start at 10pm.
Cila dhuratë duhet të blej për nënën time? Which present should I buy for my mother?
Duhet ta blesh atë unazë të bukur për nënën tënde. You should buy that beautiful ring for your mother.
Ju nuk duhet të blini ato rroba të shëmtuara. You should not buy those ugly clothes.
Sa vjeç është babai juaj? How old is your father?
Babai im nuk është shumë i vjetër. My father is not very old.
Babai im është dyzet e nëntë vjeç. My father is 42.
Sa do të kushtojë kjo veturë? How much is this car going to cost?
Nuk do të kushtojë asgjë. It is not going to cost anything.
Ajo do të jetë dhuratë nga kompania. It is going to be a present from the company.
->Click here to check your answers!<-

Abañe’eng – 2017-09-21

Match the columns:

Abañe’engEnglish
Jehecha porãite! What a beautiful sight!
Ko’a ha’e vidéo ohechaha ha’ekuéra. Are you Chinese or Japanese?
Maitei. Che hera Joe Carlton. Hello. This is Joe Carlton.
Mba’érepa nde nderekarui yva ha ka’avo? Why don’t you eat vegetables?
Ndañemoaranduséi. I don’t feel like studying.
Nde piko China pegua térã Hapõ pegua? Here is the video that they watch.
Correct answers:
Abañe’engEnglish
Jehecha porãite!What a beautiful sight!
Ko’a ha’e vidéo ohechaha ha’ekuéra.Here is the video that they watch.
Maitei. Che hera Joe Carlton.Hello. This is Joe Carlton.
Mba’érepa nde nderekarui yva ha ka’avo?Why don’t you eat vegetables?
Ndañemoaranduséi.I don’t feel like studying.
Nde piko China pegua térã Hapõ pegua?Are you Chinese or Japanese?
->Click here to check your answers!<-

Kiswahili – 2017-08-30

Match the columns:

KiswahiliEnglish
Wana matunda. Today we have a guest.
Huna mipira. They don’t have parents.
Hawana wazazi. They have fruit.
Hatuna nyama ya mbuzi. You don’t have balls.
Wana meza. We don’t have goat meat.
Leo tuna mgeni. They have a table.
Correct answers:
KiswahiliEnglish
Wana matunda. They have fruit.
Huna mipira. You don’t have balls.
Hawana wazazi. They don’t have parents.
Hatuna nyama ya mbuzi. We don’t have goat meat.
Wana meza. They have a table.
Leo tuna mgeni.Today we have a guest.
->Click here to check your answers!<-

Tiếng Việt – 2017-08-30

Translate these expressions (colours):

1. màu da cam

Correct answer:
orange

2. màu đen

Correct answer:
black

3. màu đỏ

Correct answer:
red

4. màu hồng

Correct answer:
pink

5. màu nâu

Correct answer:
brown

6. màu tía

Correct answer:
purple

7. màu trắng

Correct answer:
white

8. màu vàng

Correct answer:
yellow

9. màu xám

Correct answer:
gray

10. màu xanh lá cây

Correct answer:
green

11. màu xanh nước biển

Correct answer:
blue

->Click here to check your answers!<-

Kiswahili – 2017-08-25

Match the columns:

KiswahiliEnglish
Ana maembe. You have oranges.
Una machungwa. He doesn’t have children.
Hana watoto. We don’t have bananas today.
Sina mtoto. I don’t have a baby.
Hatuna ndizi leo. I don’t have a garden.
Sina bustani. He has mangoes.
Correct answers:
KiswahiliEnglish
Ana maembe. He has mangoes.
Una machungwa. You have oranges.
Hana watoto. He doesn’t have children.
Sina mtoto. I don’t have a baby.
Hatuna ndizi leo. We don’t have bananas today.
Sina bustani.I don’t have a garden.
->Click here to check your answers!<-