Category Archives: [Tests]

Abañe’eng – 2017-08-23

Match the columns:

Abañe’engEnglish
Aikove che sy ha che ru ndie. May I speak to Michael?
Ejapómína peteĩ mba’e! I live with my parents.
Ejapóna peteĩ mba’e! Are we already going?
Hasaha omboja’o táva A táva B pegua. Do something!
Ikatu añe’ẽ Michael ndie? The bridge separates city A from city B.
Jaháma piko? Do something!
Correct answers:
Abañe’engEnglish
Aikove che sy ha che ru ndie.I live with my parents.
Ejapómína peteĩ mba’e!Do something!
Ejapóna peteĩ mba’e!Do something!
Hasaha omboja’o táva A táva B pegua.The bridge separates city A from city B.
Ikatu añe’ẽ Michael ndie?May I speak to Michael?
Jaháma piko?Are we already going?
->Click here to check your answers!<-

Kiswahili – 2017-08-20

Match the columns:

KiswahiliEnglish
Wana chakula. You don’t have nails.
Hawana wanafunzi. We don’t have fruit.
Huna misumari. He doesn’t have spears.
Hana mikuki. They have food.
Hatuna matunda. I don’t have food.
Sina chakula. They don’t have students.
Correct answers:
KiswahiliEnglish
Wana chakula. They have food.
Hawana wanafunzi. They don’t have students.
Huna misumari. You don’t have nails.
Hana mikuki. He doesn’t have spears.
Hatuna matunda. We don’t have fruit.
Sina chakula. I don’t have food.
->Click here to check your answers!<-

Ἑλληνική – 2017-08-05

Translate these sentences:

1. κατέβην χθὲς εἰς Πειραιᾶ.

Correct answer:
I went down yesterday to Peiraeus.

2. ἧκεν ἐκείνη καὶ τὴν θύρᾱν ἀνέῳξεν.

Correct answer:
She came back and opened the door.

3. ἐφύλαττεν ἕως ἐξηῦρεν ὅ τι εἴη τὸ αἴτιον.

Correct answer:
She kept watch until she found out what the cause was.

4. ἐπεὶ δ’ ἐδείπνησαν, ἐξῆγε τὸ στράτευμα.

Correct answer:
When they had dined, he led the army out.

5. ἐκέλευσέ με τὴν ἐπιστολὴν ἣν ἔγραψα δοῦναι.

Correct answers:
He ordered me to give him the letter which I had written.; He ordered me to give him the letter that I had written.; He ordered me to give him the letter I had written.

->Click here to check your answers!<-

Shqip – 2017-07-31

Translate these sentences:

Çfarë keni bërë me të gjitha librat?| What have you done with all the books?

1. Çfarë keni bërë me të gjitha librat?

Correct answer:
What have you done with all the books?

2. Ne nuk i kemi shitur librat askujt.

Correct answer:
We have not sold the books to anyone.

3. Ne u kemi dhënë libra fëmijëve.

Correct answer:
We have given the books to the kids.

4. Sa herë e kishte parë djali këtë film?

Correct answer:
How many times had the boy already seen that movie?

5. Djali e kishte parë atë film disa herë.

Correct answer:
The boy had already seen that movie several times.

6. Djali nuk e kishte parë atë film vetëm një herë.

Correct answer:
The boy had not seen that movie only once.

7. Çfarë do të bëjnë ata atje?

Correct answer:
What will they do there?

8. Ata ndoshta do të bëjnë një favor për ne.

Correct answer:
They will probably do a favour to us.

9. Ata kurrë nuk do të na braktisin.

Correct answer:
They will never abandon us.

10. Ku do të donte të qëndronte miku yt?

Correct answer:
Where would your friend want to stay?

11. Ai me siguri do të donte të qëndronte në shtëpi me familjen e tij.

Correct answer:
He would certainly want to stay at home with his family.

12. Ai nuk do të donte të dilte me ty.

Correct answer:
He would not want to go out with you.

13. Çfarë duhet të bëj nesër?

Correct answer:
What shall I do tomorrow?

14. Ju nesër do të vini në shtëpinë tonë për darkë.

Correct answer:
You shall come to our house for dinner tomorrow.

15. Nuk do të studioni gjithë natës.

Correct answer:
You shall not study all night long.

->Click here to check your answers!<-

Türkçe – 2017-07-28

Translate these sentences:

1. Onu ben içerim.

Correct answer:
I drink it.

2. Siz makarnayı yersiniz.

Correct answer:
You eat the pasta.

3. Ben pastayı yerim.

Correct answer:
I eat the cake.

4. Ben balığı yerim.

Correct answer:
I eat the fish.

5. Sütü içersiniz.

Correct answer:
You drink the milk.

6. Bunu yerim.

Correct answer:
I eat this.

->Click here to check your answers!<-

Ελληνικά – 2017-07-23

Match the columns:

ΕλληνικάEnglish
Πόσο μικρό είναι το λουλούδι; Why don’t you eat an apple?
Πώς είναι αυτός; How is he?
Πόσο νόστιμο είναι το παγωτό; And when?
Πώς είναι τα αγόρια; Where are the socks?
Πού είναι οι κάλτσες; Whose coffee is this?
Η απάντηση είναι όχι. How tasty is the ice cream?
Ποιανής είναι αυτός ο καφές; How are the boys?
Γιατί δεν τρως ένα μήλο; The answer is no.
Και πότε; How small is the flower?
Correct answers:
ΕλληνικάEnglish
Πόσο μικρό είναι το λουλούδι;How small is the flower?
Πώς είναι αυτός;How is he?
Πόσο νόστιμο είναι το παγωτό;How tasty is the ice cream?
Πώς είναι τα αγόρια;How are the boys?
Πού είναι οι κάλτσες;Where are the socks?
Η απάντηση είναι όχι.The answer is no.
Ποιανής είναι αυτός ο καφές;Whose coffee is this?
Γιατί δεν τρως ένα μήλο;Why don’t you eat an apple?
Και πότε;And when?
->Click here to check your answers!<-

Türkçe – 2017-07-16

Duolingo‘dan:

 

Match the columns:

TürkçeEnglish
Siz bunu okursunuz. I eat the bread.
Onlar ekmeği yer. Yes, I eat the pasta.
Ben suyu ve sütü içerim. I drink the water & the milk.
Ben ekmeği yerim. You read this.
Evet, ben makarnayı yerim. You read the menu.
Sen kitabı okursun. They eat the bread.
Sen menüyü okursun. You read the book.
Correct answers:
TürkçeEnglish
Siz bunu okursunuz.You read this.
Onlar ekmeği yer.They eat the bread.
Ben suyu ve sütü içerim.I drink the water & the milk.
Ben ekmeği yerim.I eat the bread.
Evet, ben makarnayı yerim.Yes, I eat the pasta.
Sen kitabı okursun.You read the book.
Sen menüyü okursun.You read the menu.
->Click here to check your answers!<-

Ελληνικά – 2017-07-15

Match the columns:

ΕλληνικάEnglish
Πού είναι τα παπούτσια; Whose coffee is this?
Πού είναι η οδοντόβουρτσα; Whose bear is this?
Μου αρέσει το πουκάμισο που πήρες. The trousers don’t have pockets.
Το παντελόνι δεν έχει τσέπες. When do you have lunch?
Πόσο; Where are the shoes?
Ποιανής είναι αυτός ο καφές; How much?
Πότε τρως μεσημεριανό; Where is the toothbrush?
Ποιανού είναι αυτή η αρκούδα; What are the children reading?
Τι διαβάζουν τα παιδιά; I like the shirt that you bought.
Correct answers:
ΕλληνικάEnglish
Πού είναι τα παπούτσια;Where are the shoes?
Πού είναι η οδοντόβουρτσα;Where is the toothbrush?
Μου αρέσει το πουκάμισο που πήρες.I like the shirt that you bought.
Το παντελόνι δεν έχει τσέπες.The trousers don’t have pockets.
Πόσο;How much?
Ποιανής είναι αυτός ο καφές;Whose coffee is this?
Πότε τρως μεσημεριανό;When do you have lunch?
Ποιανού είναι αυτή η αρκούδα;Whose bear is this?
Τι διαβάζουν τα παιδιά;What are the children reading?
->Click here to check your answers!<-

ქართული – 2017-07-13

Match the Columns:

ქართულიEnglish
და თქვენ? Make yourself at home!
კარგად Thank you (very much)!
არც ისე კარგად Not so good
დიდი ხანია არ გვინახავს ერთმანეთი And you? (polite)
მომენატრე Nothing new
რა არის ახალი? You’re welcome! (for “thank you”)
ახალი არაფერია I missed you
დიდი მადლობა! My pleasure
გაამოთ Come in! (or: enter!)
არაფრის What’s new?
შემოდით Good
თავი სახლში იგრძენით! Long time no see
Correct answers:
ქართულიEnglish
და თქვენ? And you? (polite)
კარგად Good
არც ისე კარგად Not so good
დიდი ხანია არ გვინახავს ერთმანეთი Long time no see
მომენატრე I missed you
რა არის ახალი? What’s new?
ახალი არაფერია Nothing new
დიდი მადლობა! Thank you (very much)!
გაამოთ You’re welcome! (for “thank you”)
არაფრის My pleasure
შემოდით Come in! (or: enter!)
თავი სახლში იგრძენით! Make yourself at home!
->Click here to check your answers!<-

Ἑλληνική – 2017-07-12

From Wikipedia:

Match the sentences:

ἙλληνικήEnglish
ἀπέστειλαν τὰς ναῦς ᾱ̔́σπερ παρεσκευάζοντο I brought in a doctor that I had been using for many years.
εἰσήγαγον ἰᾱτρὸν ᾧ πολλὰ ἔτη ἐχρώμην Mindaros, seeing the battle from afar, set off to help.
ἐς τᾱ̀ς Ἀθήνᾱς ἄγγελον ἔπεμπον we sat down to dinner
Μίνδαρος κατιδὼν τὴν μάχην ἐβοήθει They sent off a messenger to Athens.
ἐκέλευον συνδειπνεῖν They sent off the ships which they had been preparing.
ἐδειπνοῦμεν I invited him to join me for dinner
ἀπιὼν ᾤχετο I went to sleep
ἐκάθευδον he went away
Correct answers:
ἙλληνικήEnglish
ἀπέστειλαν τὰς ναῦς ᾱ̔́σπερ παρεσκευάζοντοThey sent off the ships which they had been preparing.
εἰσήγαγον ἰᾱτρὸν ᾧ πολλὰ ἔτη ἐχρώμηνI brought in a doctor that I had been using for many years.
ἐς τᾱ̀ς Ἀθήνᾱς ἄγγελον ἔπεμπονThey sent off a messenger to Athens.
Μίνδαρος κατιδὼν τὴν μάχην ἐβοήθειMindaros, seeing the battle from afar, set off to help.
ἐκέλευον συνδειπνεῖνI invited him to join me for dinner
ἐδειπνοῦμενwe sat down to dinner
ἀπιὼν ᾤχετοhe went away
ἐκάθευδον I went to sleep
->Click here to check your answers!<-