Tag Archives: duolingo

Čeština – 2017-10-24

Translate to Čeština:

1. I do not know his wife.

Correct answer:
Jeho ženu neznám.

2. I want their old castle.

Correct answer:
Chci jejich starý hrad.

3. He is looking for his kids.

Correct answer:
Hledá svoje děti.

4. You have your cat.

Correct answer:
Máš svoji kočku.

5. I drink my tea.

Correct answer:
Piju svůj čaj.

6. I have my husband.

Correct answer:
Mám svého muže.

7. Frantisek and Katerina like their names.

Correct answer:
František a Kateřina mají rádi svá jména.

8. His wife wants her castle.

Correct answer:
Jeho žena chce svůj hrad.

9. We take care of our kids.

Correct answer:
Staráme se o své děti.

10. I need my wife.

Correct answer:
Svou ženu potřebuju.

->Click here to check your answers!<-

Čeština – 2017-10-07

Translate these sentences:

1. Vaši dívku známe.

Correct answer:
We know your girl.

2. Potřebuju vašeho koně.

Correct answer:
I need your horse.

3. Ten cukr je pro našeho koně.

Correct answer:
That sugar is for our horse.

4. Ta osoba váš stroj neslyší.

Correct answers:
That person does not hear your machine.; That person doesn’t hear your machine.

5. Já vašeho chlapce znám.

Correct answer:
I know your boy.

6. Čeká na naše chlapce nebo na vaše?

Correct answers:
Is she waiting for our boys or for yours?; Is she waiting for our boys or yours?

7. Naše děvče znáte?

Correct answer:
Do you know our girl?

8. Neznám jejich jména.

Correct answers:
I don’t know their names.; I do not know their names.; I don’t know their name.; I do not know their name.

9. Ten osel je jeho.

Correct answer:
The donkey is his.

10. My jsme jejich děti.

Correct answers:
We are their kids.; We are their children.

->Click here to check your answers!<-

Magyar – 2017-10-03

A duolingóból:

  • Péter keres valamit. – Péter is looking for something.
  • Én keveset látok. – I see a few.
  • Egy könyvet vársz.You are waiting for a book.
  • Nem látok semmit. I don’t see anything.
  • Jeget látok! I see ice!
  • A fiú vacsorát vár. The boy is waiting for dinner.
  • Én sokat várok.I am waiting for many.
  • Én nem látok gyereket. I don’t see any children.
  • Az eladó jó kenyeret keres.The salesperson is looking for good bread.

Cymraeg – 2017-09-29

Match each Cymraeg word with its English equivalent:

CymraegEnglish
cot law shoes
crys raincoat
tei hat
crys t belt
gwregys shirt
crys chwys sweatshirt
trowsus gloves
esgidiau tie
menig socks
sanau jeans
esgidiau rhedeg running shoes
teits trousers, pants
jîns tights
het t shirt
Correct answers:
CymraegEnglish
cot lawraincoat
crysshirt
teitie
crys tt shirt
gwregysbelt
crys chwyssweatshirt
trowsustrousers, pants
esgidiaushoes
meniggloves
sanausocks
esgidiau rhedegrunning shoes
teitstights
jînsjeans
hethat
crysshirt
->Click here to check your answers!<-

Cymraeg – 2017-09-08

Choose the correct translation for each sentence.

1. I want a hat.
  • a. Dw i eisiau hat.
  • b. Dw i ddim eisiau hat.
  • c. Dw i hoffi hat.
2. I am wearing a raincoat.
  • a. Dw i’n gwisgo law.
  • b. Dw i ddim yn gwisgo cot law.
  • c. Dw i’n gwisgo cot law.
3. I want a scarf.
  • a. Dw in gwisgo cot law.
  • b. Dw i gwisgo sgarf.
  • c. Dw i eisiau sgarf.
4. I want some new jeans.
  • a. Dw i eisiau newydd jîns.
  • b. Dw i’n hoffi jîns newydd.
  • c. Dw i eisiau jîns newydd.
5. I’m wearing socks.
  • a. Dw i ddim yn gwisgo sanau.
  • b. Dw in eisiau sanau.
  • c. Dw i’n gwisgo sanau.
  • d. Dw in yfed sanau.

->Click here to check your answers!<-

Kiswahili – 2017-08-30

Match the columns:

KiswahiliEnglish
Wana matunda. Today we have a guest.
Huna mipira. They don’t have parents.
Hawana wazazi. You don’t have balls.
Hatuna nyama ya mbuzi. We don’t have goat meat.
Wana meza. They have fruit.
Leo tuna mgeni. They have a table.
Correct answers:
KiswahiliEnglish
Wana matunda. They have fruit.
Huna mipira. You don’t have balls.
Hawana wazazi. They don’t have parents.
Hatuna nyama ya mbuzi. We don’t have goat meat.
Wana meza. They have a table.
Leo tuna mgeni.Today we have a guest.
->Click here to check your answers!<-

Kiswahili – 2017-08-25

Match the columns:

KiswahiliEnglish
Ana maembe. He has mangoes.
Una machungwa. I don’t have a baby.
Hana watoto. You have oranges.
Sina mtoto. I don’t have a garden.
Hatuna ndizi leo. He doesn’t have children.
Sina bustani. We don’t have bananas today.
Correct answers:
KiswahiliEnglish
Ana maembe. He has mangoes.
Una machungwa. You have oranges.
Hana watoto. He doesn’t have children.
Sina mtoto. I don’t have a baby.
Hatuna ndizi leo. We don’t have bananas today.
Sina bustani.I don’t have a garden.
->Click here to check your answers!<-

Kiswahili – 2017-08-20

Match the columns:

KiswahiliEnglish
Wana chakula. He doesn’t have spears.
Hawana wanafunzi. You don’t have nails.
Huna misumari. We don’t have fruit.
Hana mikuki. They don’t have students.
Hatuna matunda. They have food.
Sina chakula. I don’t have food.
Correct answers:
KiswahiliEnglish
Wana chakula. They have food.
Hawana wanafunzi. They don’t have students.
Huna misumari. You don’t have nails.
Hana mikuki. He doesn’t have spears.
Hatuna matunda. We don’t have fruit.
Sina chakula. I don’t have food.
->Click here to check your answers!<-

Cymraeg – 2017-08-17

Match each Cymraeg words with its English equivalent:

CymraegEnglish
siwmper jumper
siwt underskirt
sgert dress
het vest
blows skirt
siaced blouse
ffrog coat
cot jacket
pais scarf
sgarff suit
coban hat
fest nightdress
Correct answers:
CymraegEnglish
siwmperjumper
siwtsuit
sgertskirt
hethat
blowsblouse
siacedjacket
ffrogdress
cotcoat
paisunderskirt
sgarffscarf
cobannightdress
festvest
->Click here to check your answers!<-