Tag Archives: test

Ἑλληνική – 2017-07-12

From Wikipedia:

Match the sentences:

ἙλληνικήEnglish
ἀπέστειλαν τὰς ναῦς ᾱ̔́σπερ παρεσκευάζοντο he went away
εἰσήγαγον ἰᾱτρὸν ᾧ πολλὰ ἔτη ἐχρώμην Mindaros, seeing the battle from afar, set off to help.
ἐς τᾱ̀ς Ἀθήνᾱς ἄγγελον ἔπεμπον I brought in a doctor that I had been using for many years.
Μίνδαρος κατιδὼν τὴν μάχην ἐβοήθει we sat down to dinner
ἐκέλευον συνδειπνεῖν I invited him to join me for dinner
ἐδειπνοῦμεν They sent off a messenger to Athens.
ἀπιὼν ᾤχετο I went to sleep
ἐκάθευδον They sent off the ships which they had been preparing.
Correct answers:
ἙλληνικήEnglish
ἀπέστειλαν τὰς ναῦς ᾱ̔́σπερ παρεσκευάζοντοThey sent off the ships which they had been preparing.
εἰσήγαγον ἰᾱτρὸν ᾧ πολλὰ ἔτη ἐχρώμηνI brought in a doctor that I had been using for many years.
ἐς τᾱ̀ς Ἀθήνᾱς ἄγγελον ἔπεμπονThey sent off a messenger to Athens.
Μίνδαρος κατιδὼν τὴν μάχην ἐβοήθειMindaros, seeing the battle from afar, set off to help.
ἐκέλευον συνδειπνεῖνI invited him to join me for dinner
ἐδειπνοῦμενwe sat down to dinner
ἀπιὼν ᾤχετοhe went away
ἐκάθευδον I went to sleep
->Click here to check your answers!<-

Türkçe – 2017-06-29

Duolingo‘dan:

Translate these Turkish sentences:

1. Ben gazete okurum.

Correct answers:
I read newspapers.; I read a newspaper.

2. Ben gazeteyi okurum.

Correct answer:
I read the newspaper.

3. Ben bir gazete okurum.

Correct answer:
I read a newspaper.

4. Sen gazeteyi okursun.

Correct answer:
You read the newspaper.

5. Ben çileği yerim.

Correct answer:
I eat the strawberry.

6. Evet, yoğurdu ve ekmeği yeriz.

Correct answer:
Yes, we eat the yoghurt and the bread.

->Click here to check your answers!<-

עברית – 2017-06-26

מדולינגו:

(See also a my previous post.)

(First click on an English sentence on the left column, then click on the matching עברית sentence on the left column. When you are done, click the link below to check your answers.)

Match the sentences.

Englishעברית
How are you? לא קוראים לי יוסי.
Morning or night? בוקר טוב או לילה טוב?
Tal doesn’t speak English. סליחה
I’m fine. תודה רבה, בתיאבון.
Thank you, good luck. אני בסדר.
My name is not Yossi. אין בעד מה.
You are welcome. טל לא מדבר אנגלית.
Enjoy your meal! את בסדר?
Hello, my name is Yossi. בוקר או לילה?
Thank you very much, bon appetit. שלום, מה שלומך?
Hello, how are you? תודה , בהצלחה!
Good luck! תודה
Good morning or good night? בוקר יפֶה.
thanks בתיאבון!
I’m sorry בהצלחה!
Are you ok? שלום , קוראים לי יוסי.
A beautiful morning. מה שלומךְ?
Correct answers:
Englishעברית
How are you?מה שלומךְ?
Morning or night?בוקר או לילה?
Tal doesn’t speak English.טל לא מדבר אנגלית.
I’m fine.אני בסדר.
Thank you, good luck.תודה , בהצלחה!
My name is not Yossi.לא קוראים לי יוסי.
You are welcome.אין בעד מה.
Enjoy your meal!בתיאבון!
Hello, my name is Yossi.שלום , קוראים לי יוסי.
Thank you very much, bon appetit.תודה רבה, בתיאבון.
Hello, how are you?שלום, מה שלומך?
Good luck!בהצלחה!
Good morning or good night?בוקר טוב או לילה טוב?
thanksתודה
I’m sorryסליחה
Are you ok?את בסדר?
A beautiful morning.בוקר יפֶה.
->Click here to check your answers!<-

Русский – 2017-06-21

From Duolingo:

 

Translate these sentences:

1. Собаки едят всё.

Correct answer:
Dogs eat everything

2. Это наши львы!

Correct answer:
These are our lions!

3. У меня дома есть змея.

Correct answer:
I have a snake at home.

4. Где моя мышь?

Correct answers:
Where is my mouse?; Where’s my mouse?

5. Птицы не пьют молоко.

Correct answers:
Birds don’t drink milk.; Birds do not drink milk.

6. Курица

Correct answers:
это птица.; A hen is a bird.; A chicken is a bird.

->Click here to check your answers!<-


 

Ἑλληνική – 2017-06-19

From Wikipedia:

Match the sentences:

ἙλληνικήEnglish
ὁ λοχαγὸς ᾔδει ὅπου ἔκειτο ἡ ἐπιστολή Throwing together their shields, they began shoving, fighting, killing, and dying.
ἐστρατοπεδεύοντο ἑκάστοτε ἀπέχοντες ἀλλήλων παρασάγγην καὶ πλέον And when dawn came, they began crossing the bridge.
ταῦτα πολὺν χρόνον οὕτως ἐγίγνετο These things carried on like this for long time.
συμβαλόντες τᾱ̀ς ἀσπίδας ἐωθοῦντο, ἐμάχοντο, ἀπέκτεινον, ἀπέθνῃσκον After dinner the baby began crying.
μετὰ τὸ δεῖπνον τὸ παιδίον ἐβόα Every night the (two armies) would camp a parasang or more apart from each other.
ἐπειδὴ δὲ ἕως ἐγένετο, διέβαινον τὴν γέφυραν The captain knew where the letter was lying.
Correct answers:
ἙλληνικήEnglish
ὁ λοχαγὸς ᾔδει ὅπου ἔκειτο ἡ ἐπιστολήThe captain knew where the letter was lying.
ἐστρατοπεδεύοντο ἑκάστοτε ἀπέχοντες ἀλλήλων παρασάγγην καὶ πλέονEvery night the (two armies) would camp a parasang or more apart from each other.
ταῦτα πολὺν χρόνον οὕτως ἐγίγνετοThese things carried on like this for long time.
συμβαλόντες τᾱ̀ς ἀσπίδας ἐωθοῦντο, ἐμάχοντο, ἀπέκτεινον, ἀπέθνῃσκονThrowing together their shields, they began shoving, fighting, killing, and dying.
μετὰ τὸ δεῖπνον τὸ παιδίον ἐβόαAfter dinner the baby began crying.
ἐπειδὴ δὲ ἕως ἐγένετο, διέβαινον τὴν γέφυρανAnd when dawn came, they began crossing the bridge.
->Click here to check your answers!<-

Français – 2017-06-17

Translate to Français:

1. Like this, do you see?

Correct answer:
Comme ceci, vous voyez?

2. I understand this.

Correct answer:
Je comprends ceci.

3. This is milk.

Correct answer:
Ceci est du lait.

4. These letters are your children’s.

Correct answer:
Ces lettres sont celles de vos enfants.

5. Those who are running are my cousins.

Correct answer:
Celles qui courents sont mes cousines.

->Click here to check your answers!<-

Shqip – 2017-06-13

Translate to Shqip:

1. Toni does not speak English.

Correct answers:
Toni nuk flet anglisht.; Toni s’flet anglisht.

2. I do not know.

Correct answers:
Nuk e di.; S’e di.

3. You speak Albanian!

Correct answers:
Ti flet shqip!; Ti fliske shqip!

4. The street is closed!

Correct answers:
Rruga është e mbyllur!; Rruga qenka e mbyllur!

5. Do not forget!

Correct answer:
Mos harro!

->Click here to check your answers!<-

Türkçe – 2017-06-11

Duolingodan:

Translate these sentences:

1. Bu onun mesleği.

Correct answers:
This is his profession.; This is his job.

2. O iyi bir sekreterdir.

Correct answers:
He is a good secretary.; She is a good secretary.; He’s a good secretary.; She’s a good secretary.

3. Yaşlı adam işsiz ve çok hasta.

Correct answer:
The old man is unemployed and very sick.

4. Bu benim işim.

Correct answers:
This is my job.; This is my profession.

5. Ressam sanatçıdır.

Correct answer:
A painter is an artist.

6. Duo bir asker değil.

Correct answers:
Duo is not a soldier.; Duo isn’t a soldier.

->Click here to check your answers!<-

Ελληνικά – 2017-06-10

Από το Duolingo:

Translate to Ελληνικά:

1. My chocolate

Correct answers:
Η σοκολάτα μου; Η σοκολατα μου; I sokolata mou

2. The cherry tea.

Correct answers:
Το τσάι κεράσι.; Το τσαι κερασι; To tsai kerasi

3. My food.

Correct answers:
Η τροφή μου.; Η τροφη μου.; I trofi mou

4. The chocolate ice cream.

Correct answers:
Το παγωτό σοκολάτα.; Το παγωτο σοκολατα.; To fagito sokolata

5. The grape & the cherry.

Correct answers:
Το σταφύλι και το κεράσι.; Το σταφυλι και το κερασι.; To stafyli kai to kerasi

->Click here to check your answers!<-

Esperanto – 2017-06-10

El Duolingo:

 

Translate to Esperanto:

1. difficult

Correct answer:
malfacila

2. excellent

Correct answer:
bonega

3. to nap

Correct answer:
dormeti

4. soapbox

Correct answer:
sapujo

5. school

Correct answer:
lernejo

6. rich person

Correct answers:
riĉulo; ricxulo

7. camera

Correct answer:
fotilo

8. understandable

Correct answer:
komprenebla

9. boss

Correct answer:
laborestro

10. club member

Correct answer:
klubano

11. forest

Correct answer:
arbaro

->Click here to check your answers!<-