Category Archives: [Duolingo]

עברית – 2017-08-08

From Duolingo:

  • יש לי שמלה סגולה. I have a purple dress.
  • הציפור אפורה. The bird is grey.
  • אני אוהב את הצבע הכחול. I like the colour blue.
  • אני צובעת ביצה. I am painting an egg.
  • הספרים צבעונים. The books are colourful.
  • התה שלי ורוד. My tea is pink.
  • אני לא אוהבת את השמלה החומה. I don’t like the brown dress.

Türkçe – 2017-07-28

Translate these sentences:

1. Onu ben içerim.

Correct answer:
I drink it.

2. Siz makarnayı yersiniz.

Correct answer:
You eat the pasta.

3. Ben pastayı yerim.

Correct answer:
I eat the cake.

4. Ben balığı yerim.

Correct answer:
I eat the fish.

5. Sütü içersiniz.

Correct answer:
You drink the milk.

6. Bunu yerim.

Correct answer:
I eat this.

->Click here to check your answers!<-

Ελληνικά – 2017-07-23

Match the columns:

ΕλληνικάEnglish
Πόσο μικρό είναι το λουλούδι; Whose coffee is this?
Πώς είναι αυτός; Where are the socks?
Πόσο νόστιμο είναι το παγωτό; How small is the flower?
Πώς είναι τα αγόρια; How are the boys?
Πού είναι οι κάλτσες; How tasty is the ice cream?
Η απάντηση είναι όχι. Why don’t you eat an apple?
Ποιανής είναι αυτός ο καφές; And when?
Γιατί δεν τρως ένα μήλο; How is he?
Και πότε; The answer is no.
Correct answers:
ΕλληνικάEnglish
Πόσο μικρό είναι το λουλούδι;How small is the flower?
Πώς είναι αυτός;How is he?
Πόσο νόστιμο είναι το παγωτό;How tasty is the ice cream?
Πώς είναι τα αγόρια;How are the boys?
Πού είναι οι κάλτσες;Where are the socks?
Η απάντηση είναι όχι.The answer is no.
Ποιανής είναι αυτός ο καφές;Whose coffee is this?
Γιατί δεν τρως ένα μήλο;Why don’t you eat an apple?
Και πότε;And when?
->Click here to check your answers!<-

עברית – 2017-07-23

From Duolingo:

  • אנחנו עומדים והם יושבים.We are standing and they are sitting.
  • הוא לא יוצר את זה.He does not create this.
  • הוא לא שוכח אותנו. He does not forget us.
  • הילדה גדֵלה. The girl is growing up.
  • הוא לא חותך אותנו!He isn’t cutting us!
  • החתול שלי יושב. My cat is sitting.

Vocabulary

  • עמד to stand, to stand up, to be standing, to be located.
  • ישבto sit, to be in a position with the torso upright and the legs supported, to move into such a position,to settle, to establish a residence
  • יצר to form, to mold, to fashion, to create, to produce, to generate
  • שכח to forget
  • גדל to be big, large, great; to grow (become bigger, greater, more); to grow up, become older.

 

Türkçe – 2017-07-16

Duolingo‘dan:

 

Match the columns:

TürkçeEnglish
Siz bunu okursunuz. I drink the water & the milk.
Onlar ekmeği yer. You read the menu.
Ben suyu ve sütü içerim. You read the book.
Ben ekmeği yerim. You read this.
Evet, ben makarnayı yerim. They eat the bread.
Sen kitabı okursun. Yes, I eat the pasta.
Sen menüyü okursun. I eat the bread.
Correct answers:
TürkçeEnglish
Siz bunu okursunuz.You read this.
Onlar ekmeği yer.They eat the bread.
Ben suyu ve sütü içerim.I drink the water & the milk.
Ben ekmeği yerim.I eat the bread.
Evet, ben makarnayı yerim.Yes, I eat the pasta.
Sen kitabı okursun.You read the book.
Sen menüyü okursun.You read the menu.
->Click here to check your answers!<-

Ελληνικά – 2017-07-15

Match the columns:

ΕλληνικάEnglish
Πού είναι τα παπούτσια; What are the children reading?
Πού είναι η οδοντόβουρτσα; When do you have lunch?
Μου αρέσει το πουκάμισο που πήρες. The trousers don’t have pockets.
Το παντελόνι δεν έχει τσέπες. Whose bear is this?
Πόσο; Where is the toothbrush?
Ποιανής είναι αυτός ο καφές; How much?
Πότε τρως μεσημεριανό; I like the shirt that you bought.
Ποιανού είναι αυτή η αρκούδα; Where are the shoes?
Τι διαβάζουν τα παιδιά; Whose coffee is this?
Correct answers:
ΕλληνικάEnglish
Πού είναι τα παπούτσια;Where are the shoes?
Πού είναι η οδοντόβουρτσα;Where is the toothbrush?
Μου αρέσει το πουκάμισο που πήρες.I like the shirt that you bought.
Το παντελόνι δεν έχει τσέπες.The trousers don’t have pockets.
Πόσο;How much?
Ποιανής είναι αυτός ο καφές;Whose coffee is this?
Πότε τρως μεσημεριανό;When do you have lunch?
Ποιανού είναι αυτή η αρκούδα;Whose bear is this?
Τι διαβάζουν τα παιδιά;What are the children reading?
->Click here to check your answers!<-

Ελληνικά – 2017-07-10

Match the columns:

ΕλληνικάEnglish
Ποια είναι η διεύθυνσή σου; What is your address?
Τι γάτα είναι; Why not?
Τι άνθρωπος είναι; What is your job?
Τι δουλειά κάνεις; What is your job?
Ποια είναι η δουλειά σου; What kind of cat is it?
Γιατί όχι; Translation: How are the boys?
Πώς είναι τα αγόρια; What is the answer?
Ποια είναι η απάντηση; What kind of man is he?
Correct answers:
ΕλληνικάEnglish
Ποια είναι η διεύθυνσή σου;What is your address?
Τι γάτα είναι;What kind of cat is it?
Τι άνθρωπος είναι;What kind of man is he?
Τι δουλειά κάνεις;What is your job?
Ποια είναι η δουλειά σου;What is your job?
Γιατί όχι;Why not?
Πώς είναι τα αγόρια;Translation: How are the boys?
Ποια είναι η απάντηση;What is the answer?
->Click here to check your answers!<-

עברית – 2017-07-07

Translate these sentences:

אני מוכר ואת קונָה.|I sell and you buy.

1. אני מוכר ואת קונָה.

Correct answer:
I sell and you buy.

2. אני לא פותחת את הבירה.

Correct answer:
I am not opening the beer.

3. אני רושם את זה.

Correct answer:
I write this down.

4. סליחה , אתם סוגרים?

Correct answer:
Sorry, are you closing?

5. הוא נותן לי אוכל.

Correct answer:
He gives me food.

6. אני לא פותח את הבירה.

Correct answer:
I am not opening the beer.

7. זה כואב!

Correct answer:
This hurts!

->Click here to check your answers!<-

Magyar – 2017-07-03

A Duolingo-tól:

  •  A férfi lát egy nőt.The man sees a woman.
  • Kit látsz?Whom do you see?
  • A nő lát egy férfit.  – The woman sees a man.
  • Bent látok egy autót.I see a car inside.
  • A fiú egy telefont lát. The boy sees a phone.
  • Te vársz egy buszt.You are waiting for a bus.
  • Keresek egy angol tanárt.I am looking for an english teacher.
  • Az óvónő egy lányt keres.The kindergarten teacher is searching for a girl.
  • Az ügyvéd vár egy fiút. The lawyer is waiting for a boy.