Category Archives: [Duolingo]

Türkçe – 2017-06-29

Duolingo‘dan:

Translate these Turkish sentences:

1. Ben gazete okurum.

Correct answers:
I read newspapers.; I read a newspaper.

2. Ben gazeteyi okurum.

Correct answer:
I read the newspaper.

3. Ben bir gazete okurum.

Correct answer:
I read a newspaper.

4. Sen gazeteyi okursun.

Correct answer:
You read the newspaper.

5. Ben çileği yerim.

Correct answer:
I eat the strawberry.

6. Evet, yoğurdu ve ekmeği yeriz.

Correct answer:
Yes, we eat the yoghurt and the bread.

->Click here to check your answers!<-

עברית – 2017-06-26

מדולינגו:

(See also a my previous post.)

(First click on an English sentence on the left column, then click on the matching עברית sentence on the left column. When you are done, click the link below to check your answers.)

Match the sentences.

Englishעברית
How are you? טל לא מדבר אנגלית.
Morning or night? את בסדר?
Tal doesn’t speak English. בתיאבון!
I’m fine. לא קוראים לי יוסי.
Thank you, good luck. תודה רבה, בתיאבון.
My name is not Yossi. שלום , קוראים לי יוסי.
You are welcome. בהצלחה!
Enjoy your meal! סליחה
Hello, my name is Yossi. תודה , בהצלחה!
Thank you very much, bon appetit. אין בעד מה.
Hello, how are you? תודה
Good luck! בוקר טוב או לילה טוב?
Good morning or good night? בוקר יפֶה.
thanks בוקר או לילה?
I’m sorry מה שלומךְ?
Are you ok? שלום, מה שלומך?
A beautiful morning. אני בסדר.
Correct answers:
Englishעברית
How are you?מה שלומךְ?
Morning or night?בוקר או לילה?
Tal doesn’t speak English.טל לא מדבר אנגלית.
I’m fine.אני בסדר.
Thank you, good luck.תודה , בהצלחה!
My name is not Yossi.לא קוראים לי יוסי.
You are welcome.אין בעד מה.
Enjoy your meal!בתיאבון!
Hello, my name is Yossi.שלום , קוראים לי יוסי.
Thank you very much, bon appetit.תודה רבה, בתיאבון.
Hello, how are you?שלום, מה שלומך?
Good luck!בהצלחה!
Good morning or good night?בוקר טוב או לילה טוב?
thanksתודה
I’m sorryסליחה
Are you ok?את בסדר?
A beautiful morning.בוקר יפֶה.
->Click here to check your answers!<-

Ελληνικά – 2017-06-25

Από το Duolingo:

Match the columns:

EnglishΕλληνικά
I want a steak. Η τομάτα και το αγγούρι.
The tomato and the cucumber. Το λουκάνικο έχει κέτσαπ.
The hot dog has ketchup. Έχουμε τροφή και νερό.
We have food and water. Θέλω μία μπριζόλα.
The peach is a delicious fruit. Το ροδάκινο είναι ένα νόστιμο φρούτο.
I don’t eat meat, I am a vegetarian. Δεν τρώω κρέας, είμαι χορτοφάγος.
Correct answers:
EnglishΕλληνικά
I want a steak.Θέλω μία μπριζόλα.
The tomato and the cucumber.Η τομάτα και το αγγούρι.
The hot dog has ketchup.Το λουκάνικο έχει κέτσαπ.
We have food and water.Έχουμε τροφή και νερό.
The peach is a delicious fruit.Το ροδάκινο είναι ένα νόστιμο φρούτο.
I don’t eat meat, I am a vegetarian.Δεν τρώω κρέας, είμαι χορτοφάγος.
->Click here to check your answers!<-

Русский – 2017-06-21

From Duolingo:

 

Translate these sentences:

1. Собаки едят всё.

Correct answer:
Dogs eat everything

2. Это наши львы!

Correct answer:
These are our lions!

3. У меня дома есть змея.

Correct answer:
I have a snake at home.

4. Где моя мышь?

Correct answers:
Where is my mouse?; Where’s my mouse?

5. Птицы не пьют молоко.

Correct answers:
Birds don’t drink milk.; Birds do not drink milk.

6. Курица

Correct answers:
это птица.; A hen is a bird.; A chicken is a bird.

->Click here to check your answers!<-


 

Ελληνικά – 2017-06-19

Από το Duolingo:

Match the columns:

EnglishΕλληνικά
This is my steak. Το αγόρι τρώει ένα λουκάνικο.
Ice cream is sweet. Το παγωτό είναι γλυκό.
The boy is eating a hot dog. Ο χυμός ροδάκινο.
The salad has cucumber. Εγώ είμαι χορτοφάγος.
The peach juice. Η σαλάτα έχει αγγούρι.
I am a vegetarian. Αυτή είναι η μπριζόλα μου.
The boy is eating an ice cream. Το αγόρι τρώει ένα παγωτό.
Correct answers:
EnglishΕλληνικά
This is my steak.Αυτή είναι η μπριζόλα μου.
Ice cream is sweet.Το παγωτό είναι γλυκό.
The boy is eating a hot dog.Το αγόρι τρώει ένα λουκάνικο.
The salad has cucumber.Η σαλάτα έχει αγγούρι.
The peach juice.Ο χυμός ροδάκινο.
I am a vegetarian.Εγώ είμαι χορτοφάγος.
The boy is eating an ice cream.Το αγόρι τρώει ένα παγωτό.
->Click here to check your answers!<-

Français – 2017-06-17

Translate to Français:

1. Like this, do you see?

Correct answer:
Comme ceci, vous voyez?

2. I understand this.

Correct answer:
Je comprends ceci.

3. This is milk.

Correct answer:
Ceci est du lait.

4. These letters are your children’s.

Correct answer:
Ces lettres sont celles de vos enfants.

5. Those who are running are my cousins.

Correct answer:
Celles qui courents sont mes cousines.

->Click here to check your answers!<-

Türkçe – 2017-06-11

Duolingodan:

Translate these sentences:

1. Bu onun mesleği.

Correct answers:
This is his profession.; This is his job.

2. O iyi bir sekreterdir.

Correct answers:
He is a good secretary.; She is a good secretary.; He’s a good secretary.; She’s a good secretary.

3. Yaşlı adam işsiz ve çok hasta.

Correct answer:
The old man is unemployed and very sick.

4. Bu benim işim.

Correct answers:
This is my job.; This is my profession.

5. Ressam sanatçıdır.

Correct answer:
A painter is an artist.

6. Duo bir asker değil.

Correct answers:
Duo is not a soldier.; Duo isn’t a soldier.

->Click here to check your answers!<-

Ελληνικά – 2017-06-10

Από το Duolingo:

Translate to Ελληνικά:

1. My chocolate

Correct answers:
Η σοκολάτα μου; Η σοκολατα μου; I sokolata mou

2. The cherry tea.

Correct answers:
Το τσάι κεράσι.; Το τσαι κερασι; To tsai kerasi

3. My food.

Correct answers:
Η τροφή μου.; Η τροφη μου.; I trofi mou

4. The chocolate ice cream.

Correct answers:
Το παγωτό σοκολάτα.; Το παγωτο σοκολατα.; To fagito sokolata

5. The grape & the cherry.

Correct answers:
Το σταφύλι και το κεράσι.; Το σταφυλι και το κερασι.; To stafyli kai to kerasi

->Click here to check your answers!<-

Esperanto – 2017-06-10

El Duolingo:

 

Translate to Esperanto:

1. difficult

Correct answer:
malfacila

2. excellent

Correct answer:
bonega

3. to nap

Correct answer:
dormeti

4. soapbox

Correct answer:
sapujo

5. school

Correct answer:
lernejo

6. rich person

Correct answers:
riĉulo; ricxulo

7. camera

Correct answer:
fotilo

8. understandable

Correct answer:
komprenebla

9. boss

Correct answer:
laborestro

10. club member

Correct answer:
klubano

11. forest

Correct answer:
arbaro

->Click here to check your answers!<-

Русский – 2017-06-05

From Duolingo:

 

Match the columns:

РусскийEnglish
Это лев. Is it a snake?
Это змея? The lion is eating.
Там мухи. The wolf eats.
Лев ест. There are flies there.
Волк ест. This is a lion.
Correct answers:
РусскийEnglish
Это лев.This is a lion.
Это змея?Is it a snake?
Там мухи.There are flies there.
Лев ест.The lion is eating.
Волк ест.The wolf eats.
->Click here to check your answers!<-