Lietuvių kalba – 2016-11-11

From tatoeba.org:

 

  • Aš noriu nusipirkti brangesnį laikrodį. – I want to buy a more expensive watch.
  • Aš nesu geras, aš esu gailėstingas. – I am not nice, I am merciful.
  • Man niekada nepatiko biologija. – I never liked biology.
  • Aš tau parodysiu kaip gaudyti žuvį. – I’ll show you how to catch fish.
  • Ant kėdės sedėjo katė. – A cat was sitting on the chair.
  • Tėvas padėjo man ranką ant peties. – Father laid his hand on my shoulder.
  • Šioje skrynioje yra penki obuoliai. – This box contains five apples.
  • Tomas mano kambaryje. – Tom is in my room.
  • Gyvenimas yra nesąžiningas. – Life is unfair.
  • Tomas padarys gerą dalyką. – Tom will do the right thing.

 

Svenska – 2016-11-11

Translate to Svenska:

1. He can run.

Correct answer:
Han kan springa.

2. Can he run?

Correct answer:
Kan han springa?

3. Do you run?

Correct answer:
Springer du?

4. Do you like me?

Correct answer:
Gillar du mig?

5. Don’t you have any pants?

Correct answer:
Har du inga byxor? Jo, det har jag.

6. When do you come?

Correct answer:
När kommer du?

7. Why do you drink?

Correct answer:
Varför dricker du?

->Click here to check your answers!<-

Cymraeg – 2016-11-11

From Duolingo:

To have, to own

  • Mae car gyda fi. – I have/own a car (lit. “There is a car with me.”)
  • Mae cath gyda Sioned. – Sioned has a cat.
  • Mae pannas gydag Owen. – Owen has some parsnips.
  • Mae cath gan Sioned. – Sioned has a cat.
  • Mae gen i gar. – I own a car.
  • Mae gan Sioned gath. – Sioned has a cat.
  • Mae gynno fo bannas. – He has some parsnips.
  • Mae gynno fo gar. / Mae car gyda fe. – He has a car.
  • gen i – with me
  • gen ti – with you
  • ganddo/gynno fe/fo – with him
  • ganddi/gynni hi – with her
  • gynnon ni – with us
  • gynnoch chi – with you
  • gynnon nhw – with them

עברית – 2016-11-09

מדולינגו:

  • אני לא מוצא את הדרך. – I don’t find the way.
  • האם אתה עובד בדרך? – Do you work on the road?
  • אני לוקחת אפרסק. – I take a peach.
  • כן , אני יודע את זה. – Yes, I know that.
  • הילדה לא עושָה את זה. – The girl does not do that.
  • כן, אני יודעת את זה. – Yes, I know this.
  • כן, אני יודע את זה. – Yes, I know this.
  • אנחנו תומכים בחיות. – We support animals.

ქართული – 2016-11-07

მათ მინიჭებული აქვთ გონება და სინდისი და ერთმანეთის მიმართ უნდა იქცეოდნენ ძმობის სულისკვეთებით.

 

  • მათ – they; them
  • მინიჭებული – are assigned
  • აქვს – to have
  • გონება – mind
  • სინდისი – conscience
  • ერთმანეთი – each other
  • მიმართ – towards
  • უნდა – have to, should, ought to, need, must; to want
  • იქცევა – to behave
  • ძმობა – brotherhood, fraternity
  • სული – spirit, ghost; soul
  • კვეთა – cut; intersection

 

Nederlands – 2016-11-05

Van Duolingo:

  • Mijn buurt ligt op de route naar zijn huis. – My neighborhood is on the route to his house.
  • Waar is de bioscoop? – Where is the movie theater?
  • Ik zie de torens. – I see the towers.
  • Nederland heeft een grens met België. – The Netherlands has a border with Belgium.
  • Ik ga naar de bank op de hoek. – I go to the bank on the corner.

Svenska – 2016-11-05

Translate to Svenska:

1. What are you doing?

Correct answer:
Vad gör du?

2. Where are you?

Correct answer:
Var är du?

3. Whose dog is it?

Correct answer:
Vems hund är det?

4. Which car?

Correct answer:
Vilken bil?

5. Which house?

Correct answer:
Vilket hus?

6. Which dogs?

Correct answer:
Vilka hundar?

7. You are running.

Correct answer:
Du springer.

->Click here to check your answers!<-

Learn all the Languages!