Ἑλληνική – 2017-01-05

From Wikipedia:

  • μάλα ἤχθοντο ὅτι οἱ Ἕλληνες ἐπεφεύγεσαν· ὃ οὔπω πρόσθεν ἐπεποιήκεσαν. – They were very annoyed that the Greeks had fled – something which they had never done before.
  • ἐπεὶ δ’ ἐδείπνησαν, ἐξῆγε τὸ στράτευμα. – And when they had had dinner, he began leading out the army.
  • φίλος ἡμῖν οὐδεὶς λελείψεται. – No friend will have been left for us.

Esperanto – 2017-01-05

Translate to Esperanto:

1. I love humanity.

Correct answer:
Mi amas la homaron.

2. That isn’t possible!

Correct answer:
Tio ne eblas!

3. Are they members?

Correct answers:
Ĉu ili estas anoj?; Cxu ili estas anoj?

4. I want to be a member of your club.

Correct answer:
Mi volas esti ano de via klubo.

5. Come visit my apartment!

Correct answers:
Venu viziti mian loĝejon!; Venu viziti mian logxejon!

6. A principal is the leader of a school.

Correct answer:
Lernejestro estas estro de lernejo.

->Click here to check your answers!<-

Français – 2017-01-01

Translate to Français:

1. I know about that.

Correct answer:
Je connais cela.

2. I want this.

Correct answer:
Je veux ceci.

3. This is a really good wine!

Correct answer:
C’est un très bon vin!

4. It must be your son.

Correct answer:
Ce doit être ton fils.

5. It’s mine.

Correct answers:
C’est le mien.; C’est à moi.

->Click here to check your answers!<-

עברית – 2016-12-27

  • הם לא עוזבים אותךָ! – They are not leaving you!
  • הסוס עוזר לי. – The horse is helping me.
  • אני לא חותם , תודה. – I am not signing, thanks.
  • חתולים שונאים מים. – Cats hate water.
  • הגבר שוקל את זה. – The man is considering it.
  • אני שוקל את זה. – I consider this.
  • אני לא רוקד. – I’m not dancing.

Cymraeg – 2016-12-24

From Duolingo:

Negatives – You don’t have

  • Does dim car gydag Owen. – Owen has no car; Owen doesn’t own a car.
    • Does gan Owen ddim car.
  • Does ganddo fe ddim car. – He doesn’t have a car.
    • Does dim car gyda fe.
  • Does gynnoch chi ddim cath.  – You don’t have a cat.
  • Does dim cath gydag Olwen. – Olwen doesn’t have a cat.

 

Learn all the Languages!