Tag Archives: het

Cymraeg – 2017-08-17

Match each Cymraeg words with its English equivalent:

CymraegEnglish
siwmper vest
siwt underskirt
sgert jacket
het coat
blows hat
siaced jumper
ffrog skirt
cot suit
pais dress
sgarff blouse
coban scarf
fest nightdress
Correct answers:
CymraegEnglish
siwmperjumper
siwtsuit
sgertskirt
hethat
blowsblouse
siacedjacket
ffrogdress
cotcoat
paisunderskirt
sgarffscarf
cobannightdress
festvest
->Click here to check your answers!<-

Nederlands – 2016-07-29

Translate to Nederlands:

1. The horses drink water.

Correct answer:
De paarde drinken water.

2. Are they newspapers?

Correct answer:
Zijn het kranten?

3. I read books.

Correct answer:
Ik lees boeken.

4. Ducks drink water.

Correct answer:
Eenden drinken water.

5. We are turtles.

Correct answer:
Wij zijn schildpadden.

6. They read the newspapers.

Correct answer:
Zij lezen de kranten.

7. The dogs eat bread.

Correct answer:
De honden eten brood.

->Click here to check your answers!<-

Cymraeg – 2016-07-26

o Duolingo:

  • siwmper – jumper
  • siwt – suit
  • sgert – skirt
  • het – hat
  • blows – blouse
  • siaced – jacket
  • ffrog – dress/frock
  • cot – coat
  • pais – underskirt/slip
  • sgarff – scarf
  • coban – nightdress
  • fest – vest
  • cot law – raincoat
  • crys – shirt
  • tei – tie
  • crys t – t – shirt/tee
  • gwregys – belt
  • crys chwys – sweatshirt
  • trowsus – (a pair of) trousers/pants
  • esgidiau – shoes
  • menig – gloves
  • sanau – socks
  • esgidiau rhedeg – running shoes
  • teits – tights
  • jîns – jeans
  • het – hat
  • crys – shirt
  • Dw i eisiau hat – I want a hat
  • Dw in gwisgo cot law – I am wearing a raincoat
  • Dw i eisiau sgarf – I want a scarf
  • Dw i eisiau jîns newydd – I want some new jeans
  • Dw in gwisgo sanau – Im wearing socks or Im wearing some socks
  • cot law – rain – coat
  • dillad ysgol – school clothes
  • esgidiau rhedeg – running shoes
  • jîns newydd – new jeans